Görvälns Kulturpris 2003

 

Sedan 1997 har Saab i Järfälla delat ut Görvälns Kulturpris i syfte att stödja intressanta projekt på kulturområdet som utvecklar Görvälns slottspark med omgivningar.

 

Vid tre tillfällen har priset tillfallit skulptörer som utfört konstverk för slottsparken. Priset har även tilldelats Föreningen för Teater och Dokumentation och Järfälla Hembygdsförening, två föreningar som starkt engagerat sig i Görvälnområdet.

 

Görvälns Kulturpris 2003 tilldelas Järfälla Gospel Brass.

 

Järfälla Gospel Brass engagemang i Görvälnområdet är förknippat med arrangerandet av Fyrverkerikonserten. Sedan 1996 har konserten hållits, alltid i början av sommaren, vid Brukets skidbacke,. Med scenen placerad nedanför backen och publiken ovanför får man en form av amfiteater i en naturskön miljö. Fyrverkerimästare har genom åren varit Eje Berglund.

 

Sedan 2002 genomförs Fyrverkerikonserten gemensamt med Kulturskolans Dag.

 

Järfälla Gospel Brass firar i år 50-årsjubileum. Musikkåren bildades 1953 som Spånga Hornmusikkår. Orkestern är organiserad som en ideell förening och har för tillfället dryga tjugotalet medlemmar i åldern 18-77 år. Järfälla Gospel Brass är ständigt aktiva med konserter och har genom åren gjort ett flertal turnéer i Sverige och utomlands.

 

I samband med årets Görvälndag, söndagen den 25 maj 2003, delas Görvälns Kulturpris på 30.000kr ut.

 

Vill du se några bilder från prisutdelningen, klicka på länken!

 

Åter till hemsidan